Понеділок, 29.04.2024, 19:22
Вітаю Вас, Гость | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи подобається вам сайт
Всього відповідей: 37
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Травень » 19 » Freaky Styley, The Uplift Mofo Party Plan, і смерть Словака (1985–1988
10:20
Freaky Styley, The Uplift Mofo Party Plan, і смерть Словака (1985–1988

 

Продюсером наступного альбому виступив відомий музикант Джордж Клінтон, який вдало знайшов «звук» гурту із панку, фанку та інших стилів[7]. Співпраця вилилося в альбом Freaky Styley, який вийшов в серпні 1985 р. і мав трохи більший успіх, ніж його попередник. Музика і тексти пісень багато в чому відбивали пристрасть музикантів до героїну, що почалося в цей період. Незважаючи на відсутність у публіки інтересу до диска, сама група була ним задоволена. Тоді ж Red Hot Chili Peppers з'явилися у фільмах Tough Guys і Thrashin. Вже під час запису і в що відбувся турі проблема наркотиків встала особливо гостро. Кідіс на репетиціях був присутній в напівсонному стані, і по закінченню туру йому дали місяць на реабілітацію — своє слово вокаліст дотримав. Більш того, очистившись, він відчув новий приплив творчих сил.

Навесні 1986 р. група вирішує почати роботу над демо-записами нового альбому, вибравши як продюсера Кіта Левена, який також був героїновим наркоманом. Справа дійшла до того, що частина бюджету, виділеного лейблом на демо-плівку, Льовен і Словак вирішили витратити на наркотики — викликало невдоволення інших учасників. Мартінез був звільнений, оскільки втратив інтерес до групи, а на його місце несподівано для всіх повернувся Айронз. Кідіс приєднався вже під час запису альбому The Uplift Mofo Party Plan. Спочатку планувалося запросити для роботи продюсера Ріка Рубіна, але той відмовився. В остаточному підсумку Red Hot Chili Peppers зв'язалися з Майклом Бейнхорном. Планувалося витратити на альбом 10 днів, а пісні доробляти в процесі запису. Матеріал вийшов у типовому фанковий ключі, але з великим впливом панк-року.

Процес запису йшов нелегко, в основному через Кідіса, який знову захопився героїном. Тим не менше, робота рухалася, а музиканти були задоволені результатом. Що вийшов у вересні 1987 р. диск The Uplift Mofo Party Plan з'явився в хіт-парадах, що було для групи першим успіхом. Гурт поїхав в турне. У цей час і Кідіс, і Словак вже щільно сиділи на наркотиках, часто втрачаючи зв'язок з реальністю. В кінці червня 1988 р., незабаром після закінчення концертного туру, Словак помер. Кідіс не був присутній на похороні, оскільки порахував подію ілюзією. Айронз вирішив піти, оскільки не хотів грати в групі, «де вмирають його друзі». Пізніше він ненадовго увійшов до складу Pearl Jam. Кідіс і Флі, порадившись, вирішили продовжити справу, яку вони почали зі Словаком.
Словак і Кідіс підсіли на героїн ще на зорі кар'єри. Під час європейського туру на підтримку альбому TUPPU вони обидва вирішили утримуватися від наркотиків, але ломка зробила Словака нездатним грати на сцені, і на декілька шоу він був замінений іншим музикантом. Незабаром після повернення групи з європейського турне, 27 червня 1988 року, Словак був знайдений мертвим. Причиною смерті стало передозування героїном. Словак був похований в Каліфорнії. Його останнім записом стала кавер-версія пісні Джиммі Хенгірса «Fire», що увійшла до альбому Mother's Milk.

Переглядів: 427 | Додав: anastasia | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Плеєр